110, 2024

Stadspersoneel in schuim en zweet

Het Diksmuids stadspersoneel staat in schuim en zweet. Weliswaar niet door de druk die door hun politieke werkgevers, in de aanloop van de verkiezingen op hun schouders wordt gelegd, wel door het gratis sportaanbod dat zij krijgen van hun broodheer. Diksmuide laat via het project sport@work haar personeel op vaste tijdstippen gratis sporten. Vorige week gingen verschillende nieuwe sporten van start. De sportdienst wil hun collega’s nog meer aan het sporten krijgen met ondermeer zumba, start to run en stepping BBB.
(meer…)

Stadsarchief bestaat 30 jaar maar stadsarchivaris viert 120ste verjaardag

30 september 24|

Het stadsarchief bestaat 30 jaar maar de eerste stadsarchivaris werd reeds in 1904 aangesteld. Voor huidig archivaris Chris Vandewalle is dit dubbel jubileum voldoende reden om in vijf nissen van de verhalenkelder van het stadhuis een expo over de rijke geschiedenis van Diksmuide op te zetten met niet alleen bekende maar ook minder bekende feiten. Deze is vanaf 1 oktober gratis te bezoeken van maandag tot zaterdag, van 10 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16 uur. Groepen kunnen ook een gidsbeurt aanvragen via archief@diksmuide.be. Daarnaast komen er nog erfgoedactiviteiten met boeiende lezingen over de archeologische vondsten.
(meer…)

Groen wil en kan als kleinste zijn stempel drukken

30 september 24|

Met zes kandidaten heeft Groen het kleinste aantal kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Diksmuide.  Toch is lijsttrekker Fabienne Laridon ervan overtuigd dat er bij de komende stembusslag wel degelijk een rol is weggelegd voor haar partij.  Heeft Groen op vandaag 1 zetel in de Diksmuidse gemeenteraad, de ambitie moet niet alleen zijn deze te behouden maar ook om de aanwezigheid van Groen te verruimen.  En afhankelijk van de uitslag van de twee grootste partijen kan Groen volgens lijstduwer en huidig raadslid Gert Maertens nog een rol spelen bij de samenstelling van de bestuursmeerderheid voor de komende zes jaar.
(meer…)

Lettergeknetter bij het Davidsfonds

28 september 24|

Op dinsdag 15 oktober organiseert het Diksmuids Davidsfonds, in samenwerking met de bibliotheek, een avond rond het thema Lettergeknetter in het gezelschap van taalvirtuoos Joris Denoo.  Joris Denoo is van vele markten thuis: hij schrijft poëzie, proza, theaterteksten, essays en jeugdboeken. Hij is de eerste stadsdichter van Torhout en kan terugblikken op een jarenlange ervaring als taaldocent in een lerarenopleiding. De passie voor schrijven en lezen dateert uit zijn prille jeugd en daarover vertelt hij met veel plezier: over bibliotheken, verboden lectuur, strafstudie omdat hij las in plaats van te studeren en de wekelijkse portie avonturen die hij verslond.

(meer…)

Woumense Chiro heeft uitbreidingsplannen

27 september 24|

Bij de start van het nieuwe werkjaar heeft de Woumense Chiro haar uitbreidingsplannen bekend gemaakt. Allereerst wil ze haar werking uitbreiden met de sloebers, de afdeling voor kinderen uit het eerste en tweede leerjaar. Daarnaast kijkt ze ook uit naar een nieuwe grasvlakte na het verdwijnen van het terrein waar het belevingsplein van de vrije basisschool kwam. De Chiro kan eventueel zelf wat grond kopen bij haar heem De Boomgaard, dan wel kan de ruimte tussen de Iepersteenweg en de school Veerkracht omgetoverd worden tot een groot grasveld. Maar dat kost allemaal centjes waarvan ze er alvast wat dit weekend tijdens de kermis wil verdienen.
(meer…)

Ga naar de bovenkant